Recept Kanin

Min svärmor lagar grymmaste kaningrytan – jag önskar att det här vore mitt eget recept men det är saxat ur minnet och jag ska be att få dela med mig! Birgit förbereder dagen innan och låter köttet ligga i buttermilch över natten. Råkar man nu inte ha en liter kärnmjölk över i kylskåpet är det ett utmärkt tillfälle att göra en egen färskost för vassle duger lika bra!

 

 

1 kanin, styckad och pannfärdig

2tsk salt

1krm vit peppar

2msk smör

2st kryddnejlikor

2 lagerblad

1l kärnmjölk

5 små lökar

½ rotselleri

2 persiljerötter

1 klyfta vitlök

1 knippe bladpersilja

 

Dela köttet i portionsbitar och salta. Bryn köttet på alla sidor i smöret i en rejäl gryta. Tillsätt lagerblad, nejlikor, peppar och kärnmjölk. Koka upp och låt sjuda 40 min under lock. Skala lökarna och rotfrukterna och skär i bitar, bryn även grönsakerna och tillsätt till grytan. Låt sjuda ytterligare ca 20 min tills allt är mört. Smaka av med salt och eventuellt mera peppar. Strimla persiljan och strö över.

 

Servera med kokt potatis, kroppkakor eller palt.

 

Tel: +46 (0) 730 44 44 90

E-mail: info@tittiqvarnstrom.se

© 2017 Titti Qvarnström