Om Titti

Utbildad vid Hotel- og Restaurantskolen i Köpenhamn och några av Danmarks och Tysklands bästa kök är Titti Qvarnström första kvinna i Skandinavien att leda en restaurang till den åtråvärda Michelinstjärnan. Hennes restaurang Bloom in the park blev även utsedd till Årets Krog av Restaurangvärlden 2015.

Titti har tävlat i tv-programmen Köksmästarna och Kockarnas Kamp, blivit utsedd till Rising Star av White Guide 2010 och varit i semifinal i Årets kock 2009.


Just nu är Titti aktuell som kreativ ledare för mötesplatsen Folk MAT & Möten, Pure Food Camp, Falafelfestivalen, forumet Skånska Drycker samt som ledamot på stol nummer 17 i Kålrotsakademin.


Boken Malmö Cooking gavs ut i april 2017 av Norsteds förlag.


Priser och utmärkelser i urval

2016 "Årets kvinna i besöksnärningen"  av branchorganisationen Visita,

2016 "Årets kock i Skåneland" av Skåneländska Gastronomiska Akademin

2016 "Årets Skånska Stjärnskott" av Skånska Gastronomipriset.

2017 "Årets Tryffelkock" av Gotlands Tryffelakademi


Skånes natur har alltid varit, och är fortfarande, en stor inspirationskälla för Titti Qvarnström.

Så här säger hon själv: "I min värld händer det ständigt saker, jag gillar när det går undan, det var just det som gjorde att jag förälskade mig i restaurangbranchen. Tänk att varje dag få börja på ett nytt blad, skapa något från grunden och fort ska det gå! Jag älskar det konkreta avslutet på varje dag i köket då det städats ner och alla prylar är undanplockade – en ren och ny pannå står redo inför morgondagen."

Tel: +46 (0) 730 44 44 90

E-mail: info@tittiqvarnstrom.se

© 2019 Titti Qvarnström