Om Titti

Utbildad vid Hotel- og Restaurantskolen i Köpenhamn och några av Danmarks och Tysklands bästa kök är Titti Qvarnström första kvinna i Skandinavien att leda en restaurang till den åtråvärda Michelinstjärnan. Hennes restaurang Bloom in the park blev även utsedd till Årets Krog av Restaurangvärlden 2015.

Titti har tidigare tävlat i tv-programmen Köksmästarna och kockarnas kamp, blivit utsedd till Rising Star av White Guide 2010 och varit I semifinal i Årets kock 2009.

 

Just nu är hon aktuell som nominerad till "Årets Eventskåning" av Event in Skåne,

med boken Malmö Cooking som gavs ut i april 2017 av Norsteds förlag, samt som

Årets Tryffelkock 2017 av Gotlands Tryffelakademi

 

2016 blev Titti utsedd till årets kvinna i besöksnärningen av branchorganisationen Visita,

Årets kock i Skånelaal 2016 av Skåneländska Gastronomiska Akademin och

Årets Skånska Stjärnskott av Skånska Gastronomipriset.

 

Titti Qvarnströms restaurang ligger i Malmö, staden där hon också är född. Skånes natur har alltid varit, och är fortfarande, en stor inspirationskälla för henne.

Så här säger hon själv: "I min värld händer det ständigt saker, jag gillar när det går undan, det var just det som gjorde att jag förälskade mig i restaurangbranchen. Tänk att varje dag få börja på ett nytt blad, skapa något från grunden och fort ska det gå! Jag älskar det konkreta avslutet på varje dag i köket då det städats ner och alla prylar är undanplockade – en ren och ny pannå står redo inför morgondagen."

Tel: +46 (0) 730 44 44 90

E-mail: info@tittiqvarnstrom.se

© 2017 Titti Qvarnström